Roel Biemold

Lichtontwerper, Licht engineer en programmeur

Roel Biemold is van jongs af aan geïnteresseerd in mechanica en in het tekenen en creëren van objecten. De drang om het onderliggende mechanisme van apparaten en systemen te begrijpen, is nog steeds een van zijn belangrijkste drijfveren.

Door zijn opleiding in theatertechniek in Zwolle kwam Roel in contact met een vakgebied dat veel van zijn interesses past. Dit omvat visualisering en muziek, en dit blijft hem uitdagen bij het vinden van creatieve technische oplossingen.

Zijn theater werk omvat het technisch begeleiden en technische productie van theater met artiesten zoals Freek de Jonge, Paul Groot, Sanne Wallis de Vries, Jenny Arean en Liesbeth List.

Meer recent deed hij de programmering en advies over licht- en videotechnologie voor de liveshow van DreamWorks ‘Madagascar in Azië en het Midden-Oosten en de uitvoering en programmering van tentoonstellingen in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Roel is gespecialiseerd in CAD- en 3D-visualisatiesoftware WYSIWYG en heeft een grondige kennis van gegevensdistributie en netwerktechnologie (CISCO Certified).

roel@rapenburgplaza.nl