Shimano Experience Center SEC

Valkenbrug aan de Geul, Nederland

In het Shimano Experience Center presenteert Shimano de diverse mogelijkheden op het gebied van fietsen, vissen en roeien. Het experience center is niet meer de traditionele showroom, maar een belevingscentrum waar je met testmateriaal, simulatoren en audio visuele middelen in aanraking komt met alles wat Shimano door de jaren heen heeft betekent voor de fiets-, vis- en roeisport.

In het centrum zijn op diverse key-locaties schermen geplaatst, zowel touch als non-touch om de producten van Shimano middels beeld en interactie te ondersteunen. In het centrum is gekozen om met Pixilabs Blocks, een uitgebreid CMS systeem met geïntegreerd showcontrol systeem, een multi-functioneel CMS te bouwen, dat zowel stabiliteit geeft, multi-disciplinair is en zeer gebruiksvriendelijk is voor de klant. Deze heeft daarmee zelf een tool in handen om het experience center voor elke gelegenheid aan te passen of in te spelen op veranderende wensen vanuit retail afdelingen en PR & marketing van Shimano.

Het Pixilabs Blocks systeem is ontworpen om zo flexibel mogelijk te kunnen omgaan met content. Vanuit een server applicatie is het mogelijk om alle mogelijke vormen van content te kunnen pushen naar diverse end-points (schermen, projectoren). Het voordeel is dat daarmee de content centraal opgeslagen is (in plaats van overal verspreid door het center), en daarmee makkelijk en veilig te managen is.

Blocks is bij uitstek geschikt om remote te benaderen en daarmee content te wisselen, interactives aan te passen of zelfs het experience center uit te breiden met meerdere schermen of projecties. De ingrepen om dit te doen beperken zich tot een netwerkverbinding (mogelijk wifi) en het plaatsen van de hardware (e.g. schermen, projectoren)

  • Locatie:Valkenbrug aan de Geul, Nederland
  • Opening: April 2019
  • Opdrachtgever :Shimano Europe
  • Lichtontwerp, Licht- en mediasturing, AV-techniek en installatie: Rapenburg Plaza
  • Ruimtelijk ontwerp: Future Brand Uxus
  • Interieur bouw: Hypsos B.V.
  • AV-content: Shimano