Ons’ Lieve Heer op Solder

  • Locatie: Ons’ Lieve Heer op Solder, Amsterdam
  • Open: 22 september 2015
  • Opdrachtgever: Ons’ Lieve Heer op Solder
  • Architect: Felix Claus
  • Lichtontwerp: Joost de Bey
  • AV-techniek en installatie: Rapenburg Plaza
  • Fotografie: Arjan Bronkhorst

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder is gerestaureerd en uitgebreid. Het vernieuwde museum is dinsdag 22 september officieel geopend, in aanwezigheid van Koningin Máxima. Bezoekers gaan dan via het nieuwe entreegebouw naar binnen. Een ondergrondse passage vormt de verbinding met het historische huis, gelegen aan de overzijde van een steeg.
De restauratie van het museum, een van de oudste musea van Amsterdam, begon in 2009. Het historische huis aan de Oudezijds Voorburgwal is teruggebracht tot zijn kern: een 17de-eeuws huis waar mensen woonden, werkten en hun geloof beleden. De verhalen van de verschillende bewoners staan in de vernieuwde museale opstelling centraal.
Het nieuwe entreegebouw, een ontwerp van architect Felix Claus, is gelegen aan de overzijde van de Heintje Hoekssteeg.
In de ondergrondse passage bevind zich de Proloogruimte. In deze ruime, lichte omgeving is een introductieprogramma te zien over Amsterdam in de Gouden Eeuw en het ontstaan van Ons’ Lieve Heer op Solder. Voor dit deel hebben wij de Audiovisuele apparatuur geleverd en geïnstalleerd.