Naturalis – Live Science 2.0

Leiden

Op 1 september 2019  heropende Naturalis Biodiversity Center voor het grote publiek in een nieuwe uitbreiding van Neutelings Riedijk Architecten. Van de negen permanente tentoonstellingen hebben wij het lichtontwerp gemaakt voor de zaal : LiveScience

Met zijn grote ramen aan de straatzijde is LiveScience letterlijk en figuurlijk de etalage van Naturalis. Hier ontmoet je de onderzoekers en collectiebeheerders zodat je kunt zien en ervaren wat er bij hun werk komt kijken.

In deze zaal wordt het werk als onderzoeksinstituut gedeeld met het publiek. Niet door middel van een tentoonstelling, maar doordat je de mensen die hier werken op de vingers kunt kijken bij alles wat ze doen. Dichter bij natuur en wetenschap dan in LiveScience kun je niet komen!

De collectiestukken in het openbare depot weerspiegelen de rijke geschiedenis van het instituut. Vanaf de oprichting in 1820 tot nu. Zoals een maanvis uit 1889 en een meteoriet die nog maar enkele jaren geleden insloeg op Nederlandse bodem.

 

  • Locatie: Naturalis – Leiden
  • Opening: 01-09-2019
  • Opdrachtgever : Naturalis
  • Lichtontwerp: Rapenburg Plaza
  • Project management: Marianne Fokkens (Naturalis)
  • Tentoonstellingsontwerp: Pieter Aartsen (Naturalis)
  • Decorbouw: Bruns