©Rapenburg Plaza

COMM – Museum for communication

Den Haag

In 1924, Dutchman Pieter Waller donated his extensive stamp collection to the state – on condition that it would be seen in a museum. Fast forward almost 100 years, and that museum has been given a new lease of life.
The decision was taken to close the museum in Spring 2016 – and on November 3, it reopened its doors, having been completely transformed.
Responsibility for recreating what was once the PTT Museum, with its collections of stamps, phone books, pneumatic tubes, iron post boxes and Bakelite telephones, was given to interior design firm Perspekt Studios – who turned to Rapenburg Plaza to create and implement the complex lighting design and technology infrastructure and realise their creative vision for the new space.

  • Location: Den Haag
  • Open: November 3, 2017
  • Exhibition design: Perspekt Studio’s
  • Décor construction: Perspekt Studio’s
  • Lighting design, lighting and media control, AV technology and installation: Rapenburg Plaza
  • AV content: Yipp