Een betere stad – Het stadsarchief Amsterdam

Donderdag 16 maart  2017; opende burgemeester Van der Laan de tentoonstelling ‘Een Betere Stad. Amsterdam en het Algemeen Uitbreidingsplan’ in gebouw De Bazel. In de tentoonstelling komt de bevlogen zoektocht naar een betere toekomst voor Amsterdam tot leven.

Een Betere Stad gaat over de bevlogen zoektocht naar een betere toekomst voor de hele samenleving, die vorm kreeg in het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) van Amsterdam. Het AUP werd in de jaren ’30 van de 20ste eeuw ontwikkeld, omdat Amsterdam nodig moest uitbreiden. De realisatie leidde vanaf 1949 tot een verdubbeling van de omvang van de stad. Hierbinnen zijn de Westelijke Tuinsteden de bekendste gebieden, maar ook Buitenveldert, de Watergraafsmeer en delen van Noord behoren tot het AUP.

De Schatkamer:

De kluisdeuren van de Schatkamer staan weer voor u open en u kunt een geheel nieuwe selectie bewonderen uit de archieven en collecties van het Stadsarchief.

Daarbij opent de expositie 100 jaar Carré in de Schatkamer. In de vitrines liggen de mooiste en interessantste stukken uit het omvangrijke archief van Carré. Bijzondere foto’s van variété- en circusartiesten uit de jaren ’30, portretfoto’s van de lievelingspaarden van Oscar Carré uit 1909, programma’s, affiches en toegangskaartjes, maar ook interessante correspondentie met artiesten, leveranciers en natuurlijk het publiek.

Voor deze tentoonstelling maakten wij het lichtontwerp, Licht- en mediasturing, AV-techniek en installatie.

  • Locatie: Stadsarchief, Amsterdam
  • Open: 17 maart 2017
  • Lichtontwerp, Licht- en mediasturing, AV-techniek en installatie: Rapenburg Plaza