CEC-Philips

Best-Nederland

In het voormalige gebouw van CVC Best, het Philips Medical Customer Visitors Center, is na een refurbishment in April 2019 het CEC Best geopend.

In het centrum worden op een intuïtieve, interactieve en multifunctionele wijze de toepassingen van Philips Medical getoond aan potentiële klanten en relaties van Philips Medical.

In het centrum zijn op diverse locaties schermen geplaatst, zowel touch als non-touch om daarmee een interactieve route door het centrum te creëren. De bezoekers worden begeleid door een expert van Philips die de bezoeker meevoert langs alle getoonde toepassingen van Philips. De door AvantGarde ontworpen en op de schermen getoonde content vormt een verhaallijn van diverse patiënten die men volgt in zijn of haar begeleiding door de diverse medische specialisten.

De totale AV installatie bestaat uit een uitgebreid Dante audio systeem, waardoor een flexibel audio systeem is geïnstalleerd, een lichtcontrole systeem, om daarmee de Dali gestuurde armaturen te controleren, en een CMS systeem wat tevens een showcontrol systeem is.

Voor het CMS systeem is gekozen om met Pixilabs Blocks een multi-functioneel CMS te bouwen, dat zowel stabiliteit geeft, multi-disciplinair is en zeer gebruiksvriendelijk is voor de opdrachtgever. Deze heeft daarmee zelf een tool in handen om het experience center voor elke gelegenheid aan te passen of in te spelen op veranderende wensen vanuit retail afdelingen en PR & marketing van Philips Medical.

Het Pixilabs Blocks systeem is ontworpen om zo flexibel mogelijk te kunnen omgaan met content. Vanuit een server applicatie is het mogelijk om alle mogelijke vormen van content te kunnen pushen naar diverse end-points (schermen, projectoren). Het voordeel is dat daarmee de content centraal opgeslagen is (in plaats van overal verspreid door het center), en daarmee makkelijk en veilig te managen is.

  • Locatie: Best – Nederland
  • Opening: April 2019
  • Opdrachtgever : Philips Medical CVC, Best
  • Lichtontwerp: Sygnify – Rapenburg Plaza
  • Licht- en mediasturing: Rapenburg Plaza
  • AV-techniek en installatie: Rapenburg Plaza
  • Interieur bouw: Kubik
  • AV-content: AvantGarde