A16-expocenter-opening

A16 – ExpoCenter – DeGroeneBoog

A16 ExpoCenter, is gebouwd in 2019/2020 als voorlichtingscentrum in opdracht van Rijkswaterstaat/DeGroeneBoog.

Gedurende de bouw van DeGroeneBoog, worden diverse Enlaps webcams ingezet om TimeLapses te maken van bouwactiviteiten langs het bouw tracé. De voortgang kan de bezoekers volgen op diverse schermen in het ExpoCenter. Om de bezoekers meer te weten te laten komen over diverse aspecten van de bouw, heeft ShoSho diverse interactieve spellen gemaakt.

Voor het ShowControl en CMS systeem is gekozen om met Pixilabs Blocks een multi-functioneel CMS te bouwen, dat zowel stabiliteit geeft, multi-disciplinair is en zeer gebruiksvriendelijk is voor de opdrachtgever. Deze heeft daarmee zelf een tool in handen om het Expo center voor elke gelegenheid aan te passen of in te spelen op veranderende wensen vanuit voorlichtings afdelingen en PR & marketing van DeGroeneBoog.

Het Pixilabs Blocks systeem is ontworpen om zo flexibel mogelijk te kunnen omgaan met content. Vanuit een server applicatie is het mogelijk om alle mogelijke vormen van content te kunnen pushen naar diverse end-points (schermen, projectoren). Het voordeel is dat daarmee de content centraal opgeslagen is (in plaats van overal verspreid door het center), en daarmee makkelijk en veilig te managen is.

Een installatie met Sewio UWB technologie is geïnstalleerd om dmv accurate plaatsbepaling een interactieve beleving voor bezoekers te realiseren.

 

 

  • Locatie: Lansingerland, Eekhoornplaats
  • Opening: 6 maart 2020